جی. دی. ونس کیست؟ | همه آنچه باید درباره معاون دونالد ترامپ بدانید
رویداد ۲۴| ترجمه محمد نوذری: آقای ونس، ۳۹ ساله، قبل از نامزدی، به عنوان نویسنده کتاب «مرثیه هیلبیلی» (Hillbilly Elegy) شناخته میشد؛ کتاب پرفروشی که خاطرات بزرگشدن او در خانوادهای فقیر را بازگو میکند و بهعنوان نوعی بررسی جامعهشناختی آمریکاییهای سفیدپوست طبقه کارگر هم به حساب میآید. این کتاب تابستان قبل از انتخاب ترامپ در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و بسیاری از خوانندگان پس از پیروزی ترامپ، به آن به عنوان نوعی راهنمایی برای درک حمایت جوامع سفیدپوست طبقه کارگر از ترامپ نگاه کردند.
خود ونس در جریان مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ بهشدت علیه ترامپ بود اما در سال ۲۰۲۲، ترامپ را در آغوش گرفت و با حمایت او در انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان در مجلس سنا پیروز شد و به صدای قابل اعتماد طرفدار ترامپ در کنگره تبدیل شد.
اما آقای ونس چه عقایدی دارد؟
پیشینه شخصی: او در شهر میدلتاون، در ایالت اوهایو به دنیا آمد و بخشی از دوران کودکی خود را در شهر کارگری جکسون، در ایالت کنتاکی گذراند. در حالی که مادرش با اعتیاد به مواد مخدر دست و پنجه نرم میکرد، توسط پدربزرگ و مادربزرگ مادریاش بزرگ شد. بعد از آد دوباره به میدلتاون بازگشت. پس از پایان دبیرستان، در نیروی دریایی ثبتنام کرد و به عراق اعزام شد و در بخش دولتی مشغول به کار شد. او بعداً به دانشگاه ایالتی اوهایو و دانشکده حقوق ییل رفت.
شغل: ونس قبل از تأسیس شرکت خود در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر، برای پیتر تیل، سرمایهدار محافظهکار خطرپذیر کار میکرده است. تیل میلیونها دلار به مبارزات انتخاباتی آقای ونس در سنا در سال ۲۰۲۲ اهدا کرد.
بیشتر بخوانید:
همه معاونان احتمالی ترامپ | ترامپ در انتخابات آمریکا چه کسی را با خود همراه میکند؟
زندگی عاطفی: در دانشگاه ییل بود که با اوشا چیلوکوری، همسر آیندهاش و مادر سه فرزندش آشنا شد. این زوج در سال ۲۰۱۴ ازدواج کردند. آنّها جز ازدواج مسیحی، مراسم جداگانهای هم برگزار کردند که در آن توسط یک مرشد هندو متبرک شدند.
مرثیه هیلبیلی: زمان انتشار کتاب -که در سال انتخاب آقای ترامپ منتشر شد- به افزایش شهرت آقای ونس کمک کرد. حرف او در این کتاب آن بود که دلیل رنج اقتصادی، سوءمصرف مواد مخدر و سایر مشکلات در جوامع سفیدپوست طبقه کارگر مانند او «فقدان عاملیت شخصی» است. کتاب ذیل طبقه کتابهای خودیاری و پرورش شخصی بود و هدف نویسنده زیرسئوالبردن «سرزنشکردن همه به جز خود» بود. البته از زمانی که ونس با ترامپ هماهنگ شده، همه سرزنشها را متوجه خارجیّها کرده و منتقد برونسپاری و مهاجران شده است.
انتقاد از ترامپ: در طول مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶، ونس به شدت از ترامپ انتقاد کرد و از او به عنوان «هروئین فرهنگی» (cultural heroin) و به عنوان عوامفریبی که «طبقه کارگر سفیدپوست را به جاهایی بسیار سیاه هدایت میکند» یاد کرد. خود را کسی تعریف میکرد که هیچوقت با ترامپ کنار نمیآید. در پستی در توییتر که حالا آن را حذف کرده است، ترامپ را «سرزنش» کرد چرا که او «افرادی که برایم مهم هستند را ترساند؛ مهاجران، مسلمانان و غیره.»
کمپین سنا: پس از آن که در سال ۲۰۲۲ تصمیم گرفت در انتخابات، نامزد سنا شود، خود را به عنوان یک حامی سرسخت ترامپ معرفی کرد. ونس بابت مخالفت با ترامپ، عذرخواهی کرد، مواضع سختگیرانه او را در مورد مهاجرت و سایر مسائل را تکرار کرد و در نهایت مورد تایید ترامپ قرار گرفت. او گفته است که دوره ریاست جمهوری ترامپ در کاخ سفید ثابت کرد که مخالفت با او اشتباه است.
در سال 2019 گفت «محبوبیت ترامپ در خانواده ونس به میزان قابل توجهی افزایش یافت» دلیلش جلسات تأیید برت ام. کاوانا، برای عضویت در دادگاه عالی آمریکا بود. طی این جلسات کاوانا- که آقای ترامپ او را نامزد کرده بود و همسر ونس کارمندش بود - متهم به تجاوز جنسی شد.
انکار انتخابات: او نتایج انتخابات سال ۲۰۱۶ را که منجر به شکست ترامپ شد، قبول ندارد. او در ماه مِی در CNN گفت: «اگر ما یک انتخابات آزاد و عادلانه داشته باشیم، نتایج را میپذیرم.» این جمله، شرطی است که بسیاری از جمهوریخواهان از آن استفاده کردهاند تا قبل از انتخاباتی دستشان برای ایجاد شک و تردید در نتیجه انتخابات –اگر دلخواهشان نباشد- باز باشد. در فوریه، او به ABC News گفت که اگر در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ معاون رئیسجمهور بود، انتخابات را آنطور که مایک پنس تائید کرد، تایید نمیکرد، اما به ایالتهایی مانند پنسیلوانیا، جورجیا و دیگر ایالتّها میگفت:«ما به فهرستهای متعددی از انتخابکنندگان نیاز داریم و من فکر می کنم که کنگره ایالات متحده باید از آنجا بر سر نتیجه انتخابات مبارزه می کرد.»
منظور ونس احتمالا این بود که هر ایالت نباید فقط انتخابکنندههای (electors) حامی بایدن را به مجمع انتخابات رئیسجمهور معرفی کند. در آمریکا، مردم در واقع انتخابکنندههای رئیسجمهور را انتخاب میکنند و آنها ملزم هستند که منتخب موکلان خود را اعلام کنند. در برخی ایالتها این انتخابکنندگان برحسب درصد آرای هر نامزدها انتخاب میشوند و در برخی ایالتها همه انتخابکنندهها به نامزدی رای میدهند که رای اکثریت را به دست آورده است.
اسرائیل، فلسطین و ایران: رویکرد ونس به اسرائیل، حمایت بیقیدوشرط است. بعد از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، ونس دولت بایدن را به شدت سرزنش کرد و ادعا کرد سیاستهای دولت او فلسطینیها را فعال کرده است. حمایت نامشروط او از اسرائیل، از اعتقادات مذهبیاش نشأت میگیرد. او در می ۲۰۱۸ در او در سخنرانی خود در موسسه کوئینسی گفت: «اکثریت شهروندان این کشور - و من خودم را مسیحی میدانم- فکر می کنند که ناجی آنها، در آن نوار کوچک قلمروی در کنار دریای مدیترانه به دنیا آمده، مرده و رستاخیز خواهد کرد.»
اگرچه این سیاستمدار اوهایو نمیخواهد هیچ محدودیتی برای حمایت از جنگ اسرائیل علیه حماس در نظر گرفته شود، اما قبلاً گفته بود که با هرگونه حمله مستقیم آمریکا به ایران مخالف است، مگر اینکه ایرانیها مستقیماً به نیروهای آمریکایی حمله کنند. ونس همیشه منتقد و مخالف مداخله مستقیم آمریکا در خاورمیانه بوده است.